top of page
  • Writer's pictureCaccu

Vegaaninen Vanilja-mustaviinimarjapiirakka

Juhlimme tänään hieman erilaista itsenäisyyspäivää kuin aiempina vuosina. Herkut kuuluvat silti vahvasti meidän perheemme itsenäisyysjuhlaan vaikka emme ole juhlimassa tällä kertaa ystäviemme kanssa.

Halusin valmistaa herkun Suomen väreissä, joten valmistin raikkaan vanilja-mustaviinimarjapiirakan.


Oman kotipihamme mustaviinimarjoilla koristeltu piirakka on myös vegaaninen, joten herkku sopii myös vegaanista ruokavaliota noudattaville.


Halusin laittaa tuoreita marjoja koristeeksi, mutta mielestäni oli hauska saada myös pohjalle paistettuja viinimarjoja antamaan suutuntumalle hieman vaihtelua.


Resepti:

1 Caccu piirakkapohja (esipaistettu)

2 dl mustaviinimarjoja (0.5 dl pohjalle ja 1.5 dl päälle)

5 dl vegaanista maitoa

5 rk maissitärkkelystä

1.5 tl vaniljasokeria

1 dl sokeria

1.5 dl vegaanista kermaa (vispattava)


Käytin tämän piirakan pohjana meidän omaa Caccu -piirakkapohjaa jonka esipaistoin muutamien viinimarjojen kanssa ensin uunissa kullanruskeaksi (175 astetta).


Piirakkapohjan esipaiston aikana valmistin vaniljatäytteen kahdessa erillisessä astiassa. Vegaanisen maidon, maissitärkkelyksen, vaniljan ja sokerin sekoitin vispilällä hyvin yhteen kattilassa, jonka jälkeen laitoin kattilan hellalle ja kiehautin. En malttanut odottaa että seos jäähtyisi kovin pitkään, joten asetin kattilan kylmähauteeseen nopeuttaakseni jäähtymistä.


Sillä välin kuin vaniljakreemi jäähtyi, sekoitin toisessa astiassa vegaanisen kerman. Kun vaniljakreemi oli täysin jäähtynyt, sekoitin kerman ja vaniljaseoksen yhteen. Kaadoin herkullisen yhdistelmän jäähtyneeseen piirakkapohjaan ja annoin asettua jääkaapissa muutaman tunnin. Pinnalla olevat viinimarjat lisäsin hetki ennen tarjoilua.


Jos oman kodin kaapeista ei löydy vegaanisia versioita maidosta ja kermasta, voi tämän herkun valmistaa myös perinteisellä kermalla ja maidolla, mutta silloin herkku ei sovellu vegaaneille. Kummallakin tavalla vanilja-mustaviinimarjapiirakka maistuu kuitenkin oikein herkulliselta ja raikkaalta.


Herkullista itsenäisyyspäivää!


Sara / Caccu

196 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page