top of page
  • Writer's pictureCaccu

Sitruuna-valkosuklaa kuppikakut

Yllätä äiti tai rakas ihanan pehmeillä sitruuna-valkosuklaa kuppikakuilla!


Sitruuna on yksi lempi aineksista keittiössä koska se sopii mainiosti niin suolaiseen kuin makeaankin. Vaikka nämä kuppikakut maistuvat ihanalle myös pienemmälläkin sitruuna määrällä, sitruunan happamuus antaa ihanan vastapainon kuppikakkujen makeudelle.


Suomesta on vaikeampi löytää "buttermilk" -piimää, vai mikä lie. Käytän monesti korvikkeena maitoa jossa on hieman sitruunaa mukana. Niinpä tähän reseptiin sopi mainiosti, että lisäsin kaikki sitruunat jo maidon kanssa sekaan.


Nämä kuppikakut ovat ihanan pehmeitä ja meheviä! Vaikka monesti suosin kuppikakut kylmänä, tämä kuppikakku on mielestäni parhaimmillaan huoneenlämpöisenä, sillä silloin kuorrutteen pehmeys on juuri parhaimmillaan.



Resepti: (n. 16 kuppikakkua)


2.5 dl sokeria

125 g voita (huoneen lämpöisenä)

2 kananmunaa (huoneen lämpöisenä)

2 tl vaniljaa (sokeri tai neste)

0.5 tl suolaa

1.5 tl leivinjauhetta

3 dl erikoisvehnäjauho

1.3 dl maitoa

puolikas luomu sitruuna


Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja valmistele kuppikakku-vuoat. Vispaa yleiskoneessa sokeri ja huoneenlämöinen voi, kunnes massa on ihanan kuohkeaa. Lisää kananmunat yksitellen, ja vatkaa muutaman minuutin korkealla teholla. Sekoita jauho, leivinjauhe ja suola erillisessa kulhossa. Jos käytät nestemäistä vaniljaa, lisää vanilja tässä vaiheessa voi seokseen. Jos käytät vanilja sokeria yhdistä se kuiviin aineisiin.


Valmista "piimä"-seos lisäämällä puolikkaan sitruunan raastettu kuori sekä nesteet maitoon. Anna sitruuna-maito seoksen tekeytyä muutaman minuutin. Tavallisesti seokseen tarvitaan vain muutama teelusikallinen sitruunaa, mutta sillä sitruuna on osana makumaailmaa, käytämme sitruunaa tällä kertaa reippaasti. Lisää jauho ja maito seokset vuorotellen voi-seokseen.


Täytä kuppikakut vuokiin (käytän aina metallista kuppikakku -vuokaa jonne asetan leivinpaperista tehdyt suojat). Varmista, että taikinalla on tilaa laajentua. Aseta uunin keskitasolle ja paista 15-20 min. Nämä kuppikakut eivät uunissa tarvitse paljoakaan väriä. Tiedät että herkut ovat valmiit kun testi-tikkuun ei jää taikinaa. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuin lisäät kuorrutuksen.


Valkosuklaa kuorrutus:


150 g Caccu valkosuklaahippuja

125 g kylmää voita

250 g tomusokeria

0.5 tl vaniljaa


Sulata valkosuklaa varovasti ja anna jäähtyä huoneenlämpöön. Vispaa yleiskoneen kulhossa paloiteltu kylmä voi ja tomusokeri yhteen. Sekoita niin kauan, että sokeri voi seos on ihana kuohkeaa. Muista välillä kaapia kulho. Lisää vanilja ja valkosuklaamassa. Sekoita vielä muutaman minuutin, kunnes kuorrute on täydellinen. Kuorruta sitruunaiset kuppikakut tällä ihanan pehmeällä valkosuklaa kuorrutteella ja käytä vaikka loput suklaahiput koristeluun. Itse lisäsin hieman syötävää glitteiä myös juhlan vuoksi mukaan.


Herkullista viikonloppua!


Sara / Caccu




544 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page