Vappupiknikille parsapiirakka
Suolaiset piirakat sopivat mainiosti piknikille, sillä mielestäni ne maistuvat hyvältä niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Joten viltti, herkut ja piirakka mukaan ja piknikille!

Parsa on tämän vuoden ajan herkkua, ja olemmekin syöneet jo sitä useasti kotona. Tämän parsapiirakan täydensin vuohenjuusto-paloilla, voit halutessaan vaihtaa juuston myös toiseen.
Vuohenjuuston ansiosta tämän piirakan kanssa sopii mainiosti hieman makeampi salaatti, esimerkiksi pekaanisella salaattikastikkeella maustettu mansikka-rukolasalaatti. Pekaanisalaattikastike on muuten yksi lempi kastikkeistani, joten pitääkin muistaa jakaa se teidän kanssa vielä ennen kesää!
Resepti:
1 Caccu piirakkapohja
2 kananmunaa
2 dl maitoa
100 g vuohenjuustoa paloiteltuna
5-7 parsatankoa
1 tl suolaa
1 tl yrttejä esim. tuore persilja, basilika ja/tai oregano
Ohje:
Sekoita kananmuna, maito, mausteet ja yrtit keskenään. Napsauta kova osuus parsatangosta pois. Asettele vuohenjuustopalat ja parsa piirakkavuokaan haluamallasi tavalla. Kaada muna-maito sekoitus täytteiden päälle ja paista n. 20-25 min 175 asteisessa uunissa.
Herkullisia juhlia kaikille!
Sara / Caccu