top of page
  • Writer's pictureCaccu

Pekaani Piirakka


Thanksgiving, eli kiitospäivä on perhejuhla jota jokainen perhe Amerikassa juhlii. Kiitospäivä on monelle suurempi juhla kuin Joulu, ainankin mitä ruokaan tulee. Juhlapöydän tähti on yrteillä, etenkin salvialla, maustettu kalkkuna. Oma suosikiini suolaisesta pöydästä on stuffing, eli kalkkunan mehussa paistettu ja maustettu leipä, nam!


Jälkiruoka pöytä on aina täynnä sesongin piirakoita. valmistan juhliin aina omenapiirakkaa, kurpitsapiirakkaa ja pekaanipiirakkaa. Pekaanipiirakka onkin meidän koko perheen yksi suosikeista, myös tavallisina päivinä.


Lapseni aina toivovat tätä herkkua, ja niin toivovat kaikki jotka sitä ovat maistaneet. Joten nyt, kiitospäivän kunniaksi, on aika jakaa tämä herkkuresepti teidän kanssa.


Vaikka vaniljajäätelö on yleensä suosikkini makeiden piirakoiden kylkeen, valmistan yleensä vaahterasiirapilla maustetun kerman kiitospäivän pöytään.


Resepti on erittäin helppo, etenkin nyt kun voin hyödyntää Caccu piirakkapohjia. Täytteet vain sekaan ja uuniin.

1 dl sokeria

0.5 dl fariinisokeria

hyppysellinen kanelia

0.5 tl vaniljasokeria

0.5 tl suolaa

2 kananmunaa

2 rkl tummaasiirappia

2 rkl sulatettua voita

2.5 dl pekaanipähkinää


Sekoita ainekset hyvin keskenään kuohkeaksi. Kaada piirakkapohjaan ja paista esilämmitetyssä uunissa (175 astetta) n. 25 min. Anna jäähtyä kokonaan ennen herkuttelua. Piirakka säilyy myös hyvin jääkaapissa, joten voit huoletta valmistella tämän vaikka edellisenä päivänä juhlaan, tai tavalliseen viikonloppuunkin.


Herkullista kiitospäivää!


Sara / Caccu







180 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page