Kurpitsan Preppaus
Halloween on tulossa, ja se tarkoittaa myös, että on kurpitsojen sesonkiaika! Meidän oveamme koristaa jo useampikin kurpitsa, mutta aivan yhtä innoissani olen myös kurpitsasta tehdyistä herkuista.

Monessa kurpitsareseptissä mainitaan vain kurpitsa tai kurpitsasose, ilman että opastetaan miten tämä sose valmistetaan. Amerikassa kurpitsasosetta myydään myös valmiina tölkeissä, mutta mielestäni kurpitsasose on parasta itse valmistettuna.
Kurpitsasoseen voi valmistaa myös etukäteen ja pakastaa, niinkuin minäkin tällä kertaa, sillä kurpitsa kuuluu moneen syysherkkuun myös Halloweenin jälkeen. Itse tulen käyttämään nämä herkut Kiitospäivän aterialla, mutta halusin jo nyt hyödyntää kaupan hyvän sadon.
Sose on erittäin helppo valmistaa, mutta vie hieman aikaa, sillä kurpitsa on tovin uunissa.
1. Esilämmitä uuni 125 asteeseen
2. Leikkaa kurpitsa neljään osaan
3. lusikoi siemenet ja nauhamainen sisus pois
4. Aseta kurpitsa kuori ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle
5. Paista uunissa kunnes kurpitsa on täysin pehmeä
6. Anna kurpitsan jäähtyä ja poista kuori
Voit halutessasi pakastaa kurpitsan jo tässä vaiheessa, tai soseuttaa kurpitsan blenderissä / sauvasekoittimella ja käyttää heti / pakastaa.
Herkullisia leivontahetkiä!
Sara / Caccu