top of page
  • Writer's pictureCaccu

Jälkiruoka muroista?

Yksi ensimmäisistä herkuista mitä itse koskaan tein oli Amerikkalainen klassikko, mitä jokaisessa kodissa rapakon toisella puolella tehdään. Tätä tavallista herkkua löytyy jopa ajoittain amerikkalaisista lounasbokseistakin; riisimuroherkut!


Nämä ovat niin helpot! Valkoinen perusvaahtokarkki toimii tässä parhaiten, niitä löytyy löytyy nykyään helposti jokaisesta ruokakaupasta.


Muistan nuorena kun asuimme muutaman vuoden Suomessa ennen kuin muutimme takaisin ulkomaille, että vanhempani toivat aina isoja vaahtokarkkipusseja tuliaisina. Vaahtokarkit eivät yleensä selvinneet perille täydellisessä muodossaan, mutta herkullisia ne silti olivat, ja sopivat edelleen hyvin leivontaan.


Muistan myös kun joskus teki mieli riisimuroherkkuja, mutta en löytänyt perinteisiä vaahtokarkkeja, joten päätin testata miten onnistuisin maustettujen vaahtokarkkien kanssa. Sanotaan näin, että teen jatkossakin riisimuroherkut perinteisellä vaahtokarkilla, mutta tulipa myös maustetutkin vaahtokarkitkin testattua, jotta teidän ei tarvitse sitä tehdä.Ainekset:


35 g voita

20 kpl isoja valkoisia grillivaahtokarkkeja

7 dl riisimuroja


Ohje:


Laita voi kattilaan* ja lämmitä hellalla miedolla lämmöllä

sekoita mukaan vaahtokarkit ja sulata

lisää riisimurot joukkoon, ja kaada vuokaan heti kun ainekset ovat sekoittuneet keskenään.

jäähdytä ja herkuttele!


*Itse tykkään hieman ruskistaa voita kattilassa, mutta voit haluttessasi tehdä tämän mikrossakin! Kattilassa on tärkeä että voi-vaahtokarkki seos ei kuumene liikaa, sillä muuten näistä tulee kivikovat, vaikkakin kyllä edelleen herkulliset. Tämän voi välttää pitämällä lämmön mietona. Mikrossa tätä ongelmaa ei ole, mutta tykkään ruskistetun voin mausta, joten valitsen useimmiten hellan.


Voit halutessasi koristella riisimuroherkut vaikka valkosuklaalla ja strösselelillä ja tehdä tästä hauskan aktiviteetin lasten kanssa!


Herkullista viikkoa!


Sara / Caccu276 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page