top of page
  • Writer's pictureCaccu

Helpot Suklaakupit

Olen nähnyt suklaakuppeja kaikkialla somessa ja pitkään miettinyt onnistuisinko itse tekemään niitä. Onnekseni omasta kaapista löytyi Caccu -suklaahippuja ja helpon suklaajuustokakun ainekset, joten ei kuin kokeilemaan!


Vietimme viikonlopun omalla mökillämme, ja mieli teki herkkuja. Huomasin että suklaakupit olivatkin helpompia tehdä kuin mitä aluksi pelkäsin.


Käytin apuna kertakäyttökuppeja, joihin rakensin muruja vaille valmiit kupit kokonaisuudessaan. Kun kupit olivat täysin jäähtyneet, leikkasin ja taivutin kuppien reunat alas ja ne lähtivät helposti irti.


Ensikertalaiseksi onnistuin mielestäni varsin hyvin!Resepti (6 kuppia)


300 g Caccu tummaa suklaata (200 g reunoille ja 100 g juustokakkuun)

100 g Philadelphia tuorejuustoa

1 dl kermaa (vatkattuna)

50 g sokeria

0.5 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta

1 ruokalusikallinen kaakaota

1 paketti minttu Oreo's keksejä

mintunlehtiä koristeeksi


Sulata 200 g suklaata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Levitä suklaa 6 kuppiin ja anna jäähtyä kokonaan.


Sulata 100 g suklaata juustokakkua varten ja anna suklaan jäähtyä, muttei kovettua. Vatkaa kerma valmiiksi. Lisää erillisessä kulhossa huoneenlämpöinen Philadelphia, sokeri, kaakao ja vanilja ja sekoita ne hyvin yhteen. Sekoita suklaa mukaan ja taivuta kerma lopuksi sekaan.


Asettele suklaaseos jäähtyneisiin kuppeihin ja anna tekeytyä jääkaapissa n. 3 tuntia, tai yön yli. Kun herkuttelun aika koittaa, irrota suklaakupit varovasti kertakäyttökupeistaan ja asettele kuppien päälle murskattua minttu-Oreokeksimurua ja mintunlehti, ja ihanan herkullinen kuppi on valmis!


Näihin kuppeihin sulatin myös valkosuklaasydämen, jonka voi helposti jättää pois, mutta halutessaan siitä saa hauskan yllätyksen kokonaisuuteen. Ensi kerralla haluan kokeilla myös valkosuklaaversiota.


Tämä resepti onnistuu myös hienosti vegaani versioksi muutettuna. Vaihda vain Philadelphia ja kerma vagaani vaihtoehdoiksi samoilla määrillä.


Oletteko jo kokeilleet suklaakuppeja? Millä te täytitte omanne?


Herkullista viikkoa,


Sara / Caccu389 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page