Banaanileipä suklaahippujen kera
Tänään on banaanileipä päivä! Sen kunniaksi leivoin banaanileipää suklaahippujen kera.

Banaanileipää olen leiponut jo monta vuotta. Banaanileipä oli itse asiassa yksi ensimmäisistä tuotteista, joita toimitin oman kotini keittiöstä muutamiin kahviloihin Helsingissä, kun aloitin yritystoiminnan äitiyslomani aikana. Öisin leivoin herkut ja aamulla pakkasin lapset autoon toimittamaan herkkuja kanssani. Tämä oli hienoa aikaa kerätä uskallusta ja kokeilla reseptejä oikeilla asiakkailla. Kaksi vuotta ensimmäisestä kahvilatoimituksesta uskalsin ottaa hypyn tuntemattomaan ja tuoda ensimmäiset Caccu -tuotteet kauppoihin.
Banaanileipä on helppo valmistaa. Jauhot mittaan erillisessä kulhossa, ja banaanit laitetaan kokonaisina yleiskoneen kulhoon sokerin, voin ja kananmunan kanssa. Banaania ei tarvitse erikseen pilkkoa tai muusata - voit antaa yleiskoneen sekoittimen hoitaa homman puolestasi. Kun ainekset ovat sekoittuneet kokonaan keskenään, lisää kuivat ainekset ja anna sekoittua hetken. Lisää lopuksi suklaahiput ja tee vielä kevyt sekoitus. Kaada banaanileipä leivinpaperilla päällystettyyn tai voideltuun leipävuokaan. Aseta esilämmitetyn uunin keskitasolle 175 asteeseen ja paista noin 40 minuuttia. Varo ettei banaanileipä tummu liikaa pinnalta, ja että se läpäisee tikkutestin. Tämä resepti on runsas, joten halutessasi reseptin voi puolittaa.
Resepti:
4 kypsää banaania
100 g Caccu tummasuklaahippuja
125 g voita
1.8 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
5 dl erikoisvehnäjauhoa
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
1 tl vaniljaa
1 tl muskottipähkinää
1 tl kanelia
Herkullista banaanileipäpäivää!
Sara / Caccu