top of page
  • Writer's pictureCaccu

Amerikkalaiset pannukakut

Updated: May 16, 2020


Yksi asioista, joita jäin kaipaamaan USA:sta Suomeen paluuni jälkeen olivat monet aamupalaa tarjoavat ravintolat. Useasta näistä sai aamupalaruokaa ympäri vuorokauden. Saatoimme ystävieni kanssa päättää illalla, että nyt tekeekin mieli pannareita ja lähteä kellonajasta riippumatta herkuttelemaan vaahterasiirapilla kruunatulla pannari-vuorella.


Kesti hetken ennen kuin opin paistamaan omat pannarini. Lähes kaikki reseptit, jotka löysin vaativat kirnupiimää (buttermilk), mutta kaupasta tätä en löytänyt, enkä vielä siinä vaiheessa osannut tehdä sitä itse. Loppujen lopuksi kirnupiimä on helppoa tehdä (lisätään happamuutta maitoon), mutta löysin kuin löysinkin maailman helpoimman pannarireseptin, joka toimii kerta toisensa jälkeen - ilman kirnupiimää!


Amerikkalaiset pannarit eroavat suomalaisista pannareista paksuudellaan. Tämä saadaan aikaan paksummalla taikinalla ja leivinjauheella, muuten ainekset ovat samat kuin tavallisissa pannareissa.


Yksi suurimmista eroavaisuuksista Suomalaisiin pannerehin on, että voita tai öljyä ei käytetä itse paiston aikana laisinkaan. Taikinassa on jo tarvittava rasva sisällä, mutta pannareiden tekemiseen kannattaa käyttää teflonpannua, jotta taikina ei jää siihen kiinni. Pannarin kuuluu tuntua kuivalta ja pehmeältä, siksi vaahterasiirappi on täydellinen kaveri amerikkalaisen pannarin kanssa.Ohjeet:


3.5 dl erikoisvehnäjauho

3.5 teelusikallinen leivinjauhetta

3 dl maito

1 kananmuna

1 ruokalusikallinen sokeria

1 teelusikallinen suolaa

3 ruokalusikallista voita


Lisää kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää kananmuna, maito ja sulatettu voi, ja sekoita yhteen. Taikina saa jäädä hieman paakkuiseksi. Itse sain pienen apurin hoitamaan sekoittamisen puolestani tällä kertaa.


Varmista että paistinpannu on tarpeeksi kuuma tiputtamalla pieni vesipisara pannulle. Jos vesipisara haihtuu, on pannu valmis pannareille. Lisää taikina pannulle pieninä nokareina. Kun paistamattoman puolen pintaan alkaa ilmentyä muutama kupla, mutta taikina on edelleen raaka, käännä pannari toisinpäin. Nämä herkut valmistuvat nopeasti, joten ole varovainen ettet polta pannareita. On hauskaa katsoa kuinka taikina kohoaa ihanan kuohkeaksi pannariksi.


Pidän vanhanaikaista käsin kirjoitettua kirjaa johon kirjaan muistiin parhaimmat reseptit, niin makeat kuin suolaisetkin lempparit.


Tämä resepti oli ensimmäisestä kerrasta lähtien niin hyvä, että heti ansaitsi paikan omassa reseptivihkosessani. Kuten kuvasta huomaakin, tämä resepti on ollut ahkerassa käytössä!


Onko teillä käytössä reseptivihkoja mihin keräätte parhaat reseptit talteen, vai ovatko ne digitaalisessa muodossa?


Itse toivon, että reseptivihkostani olisi joku päivä iloa lapsilleni/lastenlapsilleni. Jonkilainen historiikki siitä mitä söimme, kun he olivat pieniä, ja hieman kuin päiväkirjan kanssa, tutustuisivat minuun paremmin tämän vihkon kautta.


Herkullista viikonloppua!


SaraTekeekö mieli myös vohveleita? Helpon vohvelireseptin ja ohjevideon löydät täältä.


229 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page